ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99

KANAL TEDAVİSİNDE BAŞARI

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

Başarılı bir kanal tedavisinin en başta gelen gereksinimlerinden birisi kapsamlı bir muayene, doğru tanı ve kök kanal sisteminin radyografik olarak net bir şekilde görüntülenmesiyle yapılacak tedavi planlamasıdır.

 

Doğru tanı ve tedavi planlamasını, hekimin başarılı uygulaması ve kaliteli ve mevcut dişin durumuna uygun malzeme kullanılması tamamlamaktadır. Bu şekilde yapılan kanal tedavilerinde başarısız olma riski oldukça düşük olmakla beraber, ne yazık ki kanal içerisinde mevcut bulunan bazı mikroorganizmaların kanaldan uzaklaştırılması halen mümkün olamamakta; bu inatçı mikroorganizmalar da kanal tedavisi yapılan dişte tekrar enfeksiyona neden olabilmektedir.

 

İyi yapılmış bir kanal tedavisini takiben tekrarlayan enfeksiyon durumlarında retreatment, apikal rezeksiyon, hemisection tedavileriyle enfeksiyon odağı ortadan kaldırılabilmektedir. Bu uygulamalarda enfeksiyonun endodontik kaynaklı mı,  yoksa periodontal kaynaklı mı olduğu teşhis edilmeli, tedavi planlaması buna uygun yapılmalıdır.