ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99

ÇOCUKLARDA DİŞ AĞRISI

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

Ağrı birçok durumda görülebilen, meydana gelen değişikliklere vücudun vermiş olduğu bir yanıttır. Dişlerin sürmesi (ağız içinde görülmeye başlama süreci ) gibi fizyolojik olaylar ağrıyı  meydana getirebileceği gibi iltihabi durumlar da ağrıya sebep olabilmektedir.

 

Bunların yanı sıra çocuklarda yetişkinlerden farklı olarak “septal ağrı” adı verilen spesifik bir ağrı da sıklıkla meydana gelmektedir. Bu ağrının tipik bulgusu çiğnemeyle ağrının artıp, ağzın açılmasıyla azalması şeklinde tarif edilebilir. Septal ağrının sebebi arayüz çürüğü bulunan bölgelerde biriken gıda artıklarının interdental papil denilen dişeti bölgesini enfekte etmesidir. Septal ağrı genellikle bunun dışında bulgu vermez. Ancak strese bağlı huzursuzluk ve yemek yiyememe gibi durumlar çocuklarda görülebilmektedir.

 

Yukarıda belirttiğimiz gibi bir ağrının mevcut olması durumunda en kısa sürede diş hekiminizi ziyaret etmeniz gerekir. Ayırıcı tanı ancak bir diş hekimi tarafından konulabilir. Ayrıca kürdan gibi maddelerle dişlere müdahale etmek dişetlerini travmatize edip zarar vereceğinden kesinlikle kullanılmamalıdır.