ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99

DİŞ BEYAZLATMA İŞLEMİ İLE DİŞ TAŞI TEMİZLİĞİNİN ÖNEMİ

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

Dişler, zamanla sigara, çay, kahve gibi içecekler yüzünden beyazlığını kaybeder ve sararır. Böyle durumlarda, dişlerinize diş beyazlatma işlemi uygulatarak mükemmel beyazlığa ulaşabilirsiniz. Diş beyazlatma işlemi ile diş taşı temizliğinin önemi oldukça büyüktür. Kişinin, hem sağlıklı ağız ve dişlere sahip olmasını sağlarken, aynı zamanda kişinin daha iyi görünmesini sağlayacaktır.

 

Diş beyazlatma işlemi ile diş taşı temizliğinin önemi! Diş beyazlatma işlemi olan " Bleaching yöntemi" kimyasal bir işlemdir ve dişlere özel kimyasal jelin sürülmesi ve UV ya da Led ışığına tutulması şeklinde yapılan bir beyazlatma yöntemidir.  Ancak diş beyazlatma işlemi öncesinde diş taşı temizliğini de mutlaka yaptırmanız gerekmektedir. Çünkü beyazlatma işleminde uygulanacak jelin, temizlenmiş diş yüzeyine uygulanması, hem dişinizin daha beyaz olmasını, hem de daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır. Etkisi kişiden kişiye değişmekle birlikte, kişi dişlerinin temizliğine ve bakımına gereken önemi vererek, uzun süre beyaz kalmasına katkı sağlayabilir. Etkili bir yöntem olan bu işlemi yaptırmanızda bir sakınca olmamakla birlikte, kimyasal bir işlem olduğu için yılda en fazla 2 kez yaptırmanız, sağlığınız açısından faydalı olacaktır. Diş taşı temizliğinin de dişlerimizin sağlıklı kalmasında çok önemli rolü bulunmaktadır. Diş taşları; uzun süre diş fırçalanmaması sonucunda, diş yüzeyinde biriken mikropların tükürükte bulunan minerallerle birleşmesiyle oluşmaktadır. Diş taşları, kişinin diş hastalıklarına yakalanmasına neden olmaktadır. Ayrıca diş taşları, diş eti kanamalarına sebep olmakla birlikte, dişlerin renginin de giderek koyulaşmasına neden olmaktadır. Diş taşlarının temizliğine önem vererek, bu sorunlardan kurtulabilirsiniz.

 

Diş beyazlatma işlemi ile diş taşı temizliğinin önemi! Sağlıklı ve güzel görünen dişlere sahip olmak hayal değil! Çekinmeden gülmek ve bembeyaz dişlere sahip olmak, hemen hemen herkesin hayalidir. Pırıl pırıl ve bembeyaz dişlere sahip olmak için öncelikle diş temizliği ve bakımına gereken önem verilmelidir. Ardından diş taşları varsa diş hekimine gidilmeli ve diş taşları temizletilmelidir. Son olarak beyazlatma yöntemleri ile de dişlerinizi beyazlatmak ve bu beyazlığı korumak için de temizliğine önem vermeniz, sağlıklı ve güzel dişlere sahip olmanızı sağlayacaktır.