ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99

DİŞLERİMİZİ GÜÇLENDİREN BESİNLER

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

Diş sağlığımızı korumak ve mevcut sorunları da iyileştirmek için beslenmemize dikkat etmemiz gerekir. Beslenmemizi daha etkili ve doğru şekilde planlayabilmek için dişlerimizi güçlendiren meyve sebzeler hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Dişlerimize güç ve sağlık veren besinleri şu şekilde sıralayabiliriz.

 

KEREVİZ

Normalden fazla çiğnenmesi gereken kereviz, dişlerimizi iki yol ile korumaktadır. Dişlerimizi güçlendiren meyve sebzeler arasında yer alan bu besin, ekstra tükürük salgılamayı artırarak dişleri çürüten bakterilerin azalmasını sağlamaktadır. Buna ilaveten lifli ve sert yapıdaki fiziki yapısı sayesinde dişlere masaj yaparak temizliğin sağlanmasını kolaylaştırır.

 

YEŞİL ÇAY

İçeriğindeki katesin maddesiyle bakterilerin yok olasını sağlayan yeşil çay, bununla beraber kanser için de etkili bir besindir. Bu özelliği ağız kanseri için de fayda sağladığı için dişlerimiz için de sağlıklı bir faktör oluşturur. Bu etkisi dolayısıyla ağız kokusu için de etkili bir çözüm kaynağıdır.

 

KİVİ

C vitamini eksikliği yaşamanız durumunda dişleriniz hassaslaşabilir. Bununla beraber dişleriniz bakterilere karşı daha korumasız hale gelecektir. Bu tür periodontal rahatsızlıklar yaşadığınızda C vitamini takviyesi yapmalısınız. Bunun için de en doğru kaynak olarak kivi ve kivi suyu öne çıkmaktadır. Çünkü diğer meyvelere göre daha fazla miktarda C vitamini barındırmaktadır.

 

MAYDANOZ

Dişlerinizin korunmasına yardımcı olmak için ağız kokusuna karşı önlemler de almalısınız. Ağız kokusu için en etkili yöntem olarak maydanoz çiğneyebilir böylece diş sağlığınıza destek olabilirsiniz.

 

KURU YEMİŞLER

İçerdiği doğal yağlar dişleri kaplayarak doğal koruyucu görevi üstlenen kuru yemişlerin besin içeriği ile dişleri korumaktadır. Bu yönüyle diş minesinin güçlenmesini sağlayarak diş sağlığına katkı yapar.

 

ÇİLEK

Diş etlerine ve dişlere iyi gelen çilek aynı zamanda diş taşları için de içeriğinde asitler dolayısıyla çözüm noktası oluşturmaktadır.

 

ELMA

Elmanın kabuğuyla yenilmesi halinde dişlerin güçlenmesini sağlarken aynı zamanda da içeriğindeki maddelerle dişleri temizleyici özelliğe sahiptir.

 

BALIK

Dişlerimizi güçlendiren meyve sebzeler kadar diğer gıda kaynakları da önemlidir. Balık içeriğinde bulunan fosfor diş yapısı için önemlidir.  Dişlerin sertleşmesini sağlayan fosfor dişlerimizin sağlığı için dayanıklılık sağlayıcı özelliğe sahiptir.