ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99

EKSİK DİŞLERİN TEDAVİ ALTERNATİFLERİ İMPLANT, KÖPRÜ, PROTEZ

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

İnsan sağlığının en önemli parçalarından biri de ağız ve diş sağlığıdır. Diğer problemler kadar önem gösterilmese de dişler hassasiyet ve düzenli bakıma ihtiyaç duyar. Günde en az iki kez dişleri fırçalamak, ağız bakım suları kullanmak, şekerli gıdalardan uzak durmak, diş ipi kullanmak ve hekim kontrollerini aksatmamak dişlerin sağlığını korumadaki en önemli etkenlerdir. Bunlara dikkat edilmediğinde dişlerde zamanla sorunlar yaşanmaya başlanacak ilerleyen dönemlerde bu durum diş kayıplarını yol açabilecek derecede diş sağlığını tehdit eder hale gelecektir. Ağız ve diş sağlığında yaşanabilecek en büyük problem diş kayıplarıdır. Yeterince iyi bakılmayan ve kurtarılamayacak hale gelen dişlerin sökülmesi ve yaşlılık nedeniyle dökülen dişler bu kayıplara örnektir. Ağızdaki eksik dişlerin tedavi alternatifleri (implant köprü protez) elbette ki mevcuttur. Eksik dişleri bir sorun olmaktan çıkaran yöntemlerin en çok tercih edilenlerinden biri implattır. Teknolojinin gelişimiyle birlikte diş tedavisinde de büyük gelişmeler yaşanmış, implant diş uygulamaları eksik dişlerin yerini doldurmada favori bir yöntem haline gelmiştir. Eksik dişin olduğu bölgede çene kemiğine yerleştirilen implantlar, iki-üç ayda çene kemiğine tutunur ve bundan sonra üzerine protez diş yerleştirilir. Her kemik yapısıyla uyum sağlayamadıkları için implant işleminden önce gerekli incelemelerin yapılması gerekir. Bu işlem için ayrıca diş etlerinin sağlıklı bir durumda olması ve iltihaplı olmaması da büyük bir önem taşımaktadır.
 

Eksik dişlerin tedavi alternatifleri (implant köprü protez) bünyesindeki bir diğer yöntem ise köprüdür. Yanındaki dişlerden destek alınarak boş bölgeye yerleştirilen protez diş diğer dişlere tutturulur. Böylece eksik dişin yeri doldurulmuş olur. Köprü dişlerin sağlıklı ve uzun ömürlü olması için dişleri fırçalamaya özen göstermek gerekmektedir. Diş kaybı eğer birden fazlaysa (özellikle ilerlemiş yaşlarda) bu durumda protez diş devreye girmektedir. Alınan ölçüye göre hazırlanan ve ağız yapısıyla uyum sağlayacak şekilde tasarlanan protezler ihtiyaca göre hareketli ya da sabit olabilmektedir.
 

Eksik dişlerin tedavi alternatifleri (implant köprü protez) her türlü diş eksikliğine karşı uygun yöntemler sunar. Bu yöntemler diş kayıplarının yerini doldurmak adına oldukça memnun edici sonuçlar vermektedir.