ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99

AĞIZDAN NEFES ALMANIN YOL AÇTIĞI KOMPLİKASYONLAR NELERDİR?

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

Birçok insan gerek doğru nefes almanın önemini ya da yöntemini bilmediğinden yanlış nefes almaya alışmış ve öyle devam etmekte. Eğer sizde doğru nefes alma konusunda kendinizi güdüleyemiyor ve burnunuz yerine ağzınızdan nefes alıyorsanız bunun zararlarını bilmeli, bundan sonra doğru şekilde nefes almaya çalışmalısınız. Sizde ağızdan nefes almanın yol açtığı komplikasyonlar hakkında bir araştırma yaparak bunun ne kadar önemli bir mesele olduğuna kanaat getirmelisiniz. Biz şimdi bunun için sizlere ağızdan nefes almanın ne gibi sorunlar yaratabileceği hakkında bir kısım bilgi aktaracağız. Her yeni doğan burnundan nefes almaya meyilli olarak ilahi bir eğitimle doğar fakat bir süre sonra ya da anında sizi ağızdan nefes almaya itecek sizin bile farkında olmadığınız sorunlar olabilir.
 

Ağızdan nefes almanın yol açtığı komplikasyonlara ön ayak olan biyolojik sorunlar şu şekilde açıklanabilir; bademcikleriniz ya da geniz etiniz gereğinden fazla büyük olabilir, herhangi bir şeye alerjiniz olması ya da ajerjik burun tıkanıklığı yaşıyor olmanız, burun kemiklerinizin eğik olması, burun boşluklarının mukoza ile kaplı durumda olması, burun deliklerinizin normalde olması gereken boyuttan küçük olması ve uyku apnesi (uyku sırasında nefes alışınızın durması ve boğuluyormuş gibi anıdan sıçrayarak uyanma).
 

Ağızdan soluma durumu sizi nasıl biyolojik ve ya fiziksel olarak da etkilemektedir;  bunlar arasında uzun bir yüze sahip olmak, dinlenirken bile ağzınızın açık kalması, zor kapanan dudaklar, gülümserken gereğinden fazla görünen diş etleri, gözaltı morlukları ve gözaltının çukur olması gibi sorunlarla baş başa bırakabilir.
 

Ağız solunumunun ağızda oluşturduğu olumsuzluklar; ağızdan nefes almanın yol açtığı komplikasyonlar arasında ağzınızda açtığı problemlerde vardır. Bunlar arasında; üst çenede tek ya da çift taraflı darlık olması, azı dişlerinde sarkma, ön dişlerin olması gerektiği gibi kapanmaması, üst dişlerde öne çıkma, alt çenede ilerilik, ağız hijyeninde bozukluk gibi olumsuzluklar bulunmaktadır.
 

Gerek sağlığınız gerek akciğer ve ağız temizliğiniz için burundan nefes alma alışkanlığına kavuşmalı, her hangi bir sağlık probleminizden ötürü ağızdan nefes alıyorsanız bu problemi ortadan kaldırmaya çalışmalısınız.