ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99

İMPLANT CERRAHİSİNDE KULLANILAN İMPLANTLARIN KALİTESİ ÖNEMLİ MİDİR?

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

İmplant cerrahisinde kullanılan implantların kalitesi önemli midir sorusundan önce implantı tanıyalım.
 

İmplant nedir?

Doğal dişlere en yakın alternatifin implant olduğu söylenebilir. Geleneksel protezlere ve köprülere göre daha iyi çiğneme ve konuşma fonksiyonu sağlar. Doğal görünümlüdür. İmplant sayesinde eksik dişlerin verdiği fonksiyonel bozukluklardan ve görünüm bozukluklarından kurtulmaz mümkündür. Çene kemiğine yerleştirilir.
 

  • İmplantın çeşitleri var mı?

Evet, implantın çeşitleri bulunmaktadır. Günümüzde en popüler olanı vida tipi implanttır.
 

  • İmplant herkese uygulanabilir mi?

İmplant çene kemiğinde yeterli alan bulunan kişilere uygulanabilir. Henüz çok genç olan kemik gelişimini tamamlamamış kişilere uygulanması tercih edilmez.
 

  • İmplant cerrahisinde kullanılan implantların kalitesi önemli midir

İmplantları kullanımı oldukça artınca implantların üretimi de oldukça artmıştır. Zamanımızda bilinen implant markalarının sayıca altı yüzü bulduğu bilinmektedir. Aralarında ise büyük farklar bulunmaktadır. Doktorunuz siz uygun kalitede implantı seçecektir. Farklı dizaynlar için de doktorunuz en uygun yöntemi seçecektir.
 

  • İmplant yapılırken acı duyulur mu?

Uygun anestezi sağlanmış ise implant sırasında acı hissedilmez. Daha sonradan ortaya çıkabilecek ağrılar ise ağrı kesicililer ile önlenebilir. Sıradan bir diş çekiminin ağrısı kadar bir ağrı hissedilir.
 

  • İmplantların temizliğine dikkat etmek gerekli midir?

İmplantların temizliği çok önemlidir. Yabancı cisimler oldukları için doğal dişlerinize baktığınızdan daha fazla dikkatli olmanız gerekmektedir. Temizliklerinin nasıl yapılacağı ile ilgili alışma sürecinden sonra kişiler temizliğinin çok basit olduğunu belirtmişlerdir.
 

  • Her eksik diş implant gerektirmez

Tek bir implant iki veya üç diş yerine hizmet verebilir.
 

  • İmplant yaptırmak pahalı bir işlem midir?

Ne yazık ki implant pahalıdır. Çünkü kullanılan tüm malzemeler ithaldir. Yüksek teknolojik bir ürün olması da implantın fiyatının yüksek olmasına sebep olmaktadır.
 

  • İmplant tedavisinde oluşabilecek riskler nelerdir?

Her ağız içi veya dışı müdahalelerin oluşturduğu kadar risk faktörü taşır. Bunlardan daha fazla riske yol açan bir işlem değildir.
 

İmplant cerrahisinde kullanılan implantların kalitesi önemli midir diye sorduğumuzda aklımıza Türkiye’de implant üretiminin ne boyutta olduğu da gelmektedir. Ülkemizde de implant üretilmektedir. Bu implantlar kalite olarak da ithal ürünleri aratmamaktadırlar. Bu tür üretim yapılırken yerli kaynaklar kullanılmaktadır.