ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99

ORTODONTİK TEDAVİDE DİŞTEKİ TELLER İLE DİŞLER NASIL FIRÇALANMALIDIR?

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

Ortodonti tedavisi gören her kişinin aklında olan meşhur bir soru vardır oda ortodontik tedavide dişteki teller ile dişler nasıl fırçalanmalıdır nasıl temizlenir sorusudur. Ortodonti tedavide diş fırçalamak ve ağızınızın hijyenine olması gerekenden daha fazla özen ve önem göstermeniz gerekmektedir. Diş teli kullanan kişilerin dişlerinde çürüme ortaya çıktığı inanışı yanlış bir düşüncedir. Uygulanan yeterli ve doğru dişlerinizin bakımını düzgün ve doğru bir biçimde yapmazsanız ağızınızın içindeki yiyecek kalıntıları dişinizdeki tellerde birikme yapacaktır ve bu yüzden sorunlar ortaya çıkmaktadır. Ortodonti tedavisi uygulandığı zaman hastaların çürüklerini önlemek adına ağız içi bakımlarına fazlasıyla önem ve özen göstermelidirler.
 

DİŞLERİNİZİN BAKIMI NASIL OLMALIDIR?

Ortodontik tedavide dişteki teller ile dişler nasıl fırçalanmalıdır diye düşünülürse dişlerinizi diş fırçası yardımıyla gerekli macunlarla yardımcı fırçalar kullanarak ağız duşları veya gargara yardımı ile ağız içi bakımınızı yapabilirsiniz. Gittiğiniz doktorunuzun diş telleriniz için öneride bulunduğu bir fırça var ise o fırçayı temin edip bakımınıza onun ile devam etmelisiniz fakat diş bakımında doktorunuz size bir fırça önermediyse diş teli kullanan kişiler için üretilmiş diş fırçaları mevcuttur onlardan almalısınız. Diş telleri kullanan kişiler için üretilmiş olan bu fırçalar istediğinize cevap verecektir daha detaylı bir ağız temizliğine yardımcı olacaktır. Fırçanızın kıllarının orta sertlikte olmasına dikkat etmelisiniz ve eğer mümkünse günde 2 defa dişlerinizi fırçalamaya özen göstermelisiniz. Ortodonti tedavisinde ise her yemekten sonra dişlerinizin temizliğini sağlamanız ağız içi bakımınızda sizin açınızdan çok yararlı ve etkili bir adım olacaktır.
 

HANGİ DİŞ MACUNU KULLANILMALIDIR?

Dişinizi fırçalamak kadar kullanacağınız diş macunu da sizin için fazlaca bir önem arz etmektedir.  Özellikle diş macununun içeriğinde flour bulunanların kullanılması gerekmektedir. Diş macununu kullanmadan önce ıslatılmadan sürülmesi doğrudur. Diş bakımınızda fırçalama işleminizin ardından ağzınızı su ile iki veya üç defa çalkalamanız sizin acınızdan çok daha iyi olacaktır. Ortodontik tedavide dişteki teller ile dişler nasıl fırçalanmalıdır denildiğinde sadece normal fırçalama değil ara yüz fırçalamada yapmak gerekir ve böylelikle tellerin arasını da temizlemiş olursunuz.