ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99

YAPILAN İMPLANT HASTANIN ANA DİŞİNE BAĞLANABİLİR Mİ?

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

İmplant, doğal dişin kaybedilmesi sonucu oluşan boşluğun, çene kemiğine yerleştirilen titanyum kaplı vidalar ile bir nevi yapay diş kökü oluşturularak doldurulmasıdır. Diş hekimleri tarafından, steril bir ortamda cerrahi bir müdahale ile çene köküne yerleştirilirler. İşlem süresi tek bir diş için yaklaşık 1 saattir. Aynı anda çene kemiğine bir kaç implant yerleştirilebilir.

 

İMPLANT UYGULAMASI VE SONRASI

İmplant, çene kemiğine yerleştirildikten sonra, eğer aksi bir durumla karşılaşılmazsa alt çene kemiğine 2-3 ay içinde, üst çene kemiğine ise 3-4 ayda tamamen kaynar. Artık gerçek bir diş kökü olan implant, üzerine konacak protez dişi taşımaya hazırdır. Yapılan implant hastanın ana dişine bağlanmaz. Tek bir diş için uygulanabileceği gibi, ağzınızda hiç diş yoksa kalıcı protez için de uygulanabilir. Bu durumda alt ve üst çeneye 6 şar adet implant yerleştirilmesi yeterlidir. Eğer iyi bakılırsa implant dişleriniz ömür boyu ağzınızda kalacaktır.

 

KİMLERE İMPLANT UYGULANAMAZ?

Çene kemik yapısı tamamlanmamış 18 yaşından küçük hastalara ve hamilelere implant yapılamaz. İmplantın yerleşmesi için çene kemiğiniz yeterli değilse suni kemik tozları ile çene kemiği desteklenir. Bunun dışında var olan diş ve diş eti problemlerinizin implant öncesi tedavi edilmiş olması gerekir.

 

YAPILAN İMPLANT HASTANIN ANA DİŞİNE BAĞLANABİLİR Mİ?

Diş kaybı sebebiyle oluşan boşluklar, implant dışında kron-köprü sabit protezler, veya hareketli protezler ile tamamlanır. Kron-köprülerde yanlarda bulunan sağlıklı dişler de kesilir. hareketli protezler ise hem rahatsızdır, hem kancaların görünmesi sebebiyle estetik değildir hem de kemik erimesine neden olur. İmplant tedavisinin en büyük avantajı; sağlıklı olan hiç bir dişi etkilemesidir. Yani yapılan implant hastanın ana dişine bağlanabilir mi sorunusunun cevabı; hayır, sağlıklı dişler implant tedavisinde kesilmez şeklinde olacaktır.

 

Özellikle hareketli olan alt çenede sabit protezli implant uygulamaları çok başarılı olmaktadır. Üst çenede ise hareketli protezlerde yaşanan mide bulantısı şikayetleri, implant sabit protezle ortadan kalkar, diş çekilmesi şikayetleri azalır. Hareketli protezlerede yaşanan ısıramama sorunu ise implant sabit protezlerde tamamen ortadan kalkar.