ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99

DİŞ FIRÇALAMADA DİŞ MACUNUNUN MARKASI ÖNEMLİ MİDİR ?

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

Ağız ve diş sağlığı doğduğunuz andan itibaren önemlidir. Yediğiniz besinler dişlerinizi oldukça etkilemektedir. Gün içerisinde yediğiniz bütün besinlerin çoğu dişlerinize takılmaktadır. Bu yüzden uzmanların da dediği gibi günde en az dişlerinizi fırçalamanız gerekmektedir. Ülkemizde diş ve diş eti hastalıkları önemli hastalıklardan biri olmakla birlikte gereken önemin fazla verilmediği yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Dişlerinize gereken bakımı göstermediğinizde birçok diş hastalığının yanında dişlerinizi erken yaşta kaybetmeniz mümkündür. Bu yüzden dişlerinize gereken önemi göstermeli, düzenli olarak doktor kontrolüne gitmelisiniz.
 

Dişlerini düzenli olarak fırçaladığınız taktirde dişleriniz bakteriden arınarak daha beyaz bir görünüme sahip olacaktır. Diş fırçanızı seçerken naylon ve orta sertlikte olmasına dikkat etmeniz gerekir. Diş macunu seçerken de hassas davranmanız gerekecektir. Çünkü diş macunları ağzınıza verdiği güzel koku ve tat sayesinde diş fırçalama işleminizi eğlenceli hale getirecektir. Diş macunlarının dişlerinizi beyazlatarak tam koruma sağlama gibi özellikleri bulunmaktadır.  Birçok marka reklam yaparak diş macunlarını tanıtmaktadır. Sizlere tanıtılan diş macunları ürünleri arasından en iyi olanını dikkatli bir şekilde seçmelisiniz. Çünkü diş fırçalamada diş macunlarının önemi büyüktür. İyi bir diş macunu dişlerinizi beyaz tutarak bakteri ve mikroplardan arındırır. Diş macunu seçerken bilindik markaları seçmeye özen göstermelisiniz. Diş macunları diş ve diş eti sağlığınız açısından oldukça önem arz etmektedir. Eczanelerde rahatlıkla bulabileceğiniz diş macunları kişilere ve ihtiyaca özel bir biçimde üretmiştir. Herkesin diş yapısı farklı olduğu için diş macunu seçimi de farklı olacaktır. Eğer dişlerinizde sararma varsa diş beyazlatmada iyi olan diş macunları önceliğiniz olmalıdır. Sensodyne, Parodontax, Colgate, İpana gibi bilindik markaları kullanmalısınız.
 

Bazı diş hekimleri sürekli aynı diş macunu kullanıldığında ağızdaki bakterilerin bağışıklık kazanacağı tezini savunmuşlardır. Bu nedenle de farklı markaların kullanılabileceğinin altını çizmişler. Diş hekimleri aynı zamanda diş macunun diş fırçasına fazla sıkılmaması gerektiğini dile getirmişlerdir.