ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99

GÜLÜŞ ESTETİĞİ UYGULAMALARI

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

Günümüzde estetik her alanda hayatımıza girdi. Daha güzel görünmek, kusurlarımızı düzelttirmek, kendimizi daha iyi hissetmek için yaptırdığımız estetik uygulamaları şimdide gülüş estetiğiyle hayatımızda. Eskiden çürük, diş çekimi gibi sorunlarımız için gittiğimiz diş hekimlerine şimdi daha güzel bir gülüşe sahip olmak için gidiyoruz. Dişlerin yüzün en dikkat çekici bölgesi olduğu düşünülürse, güzel dişlere ve güzel bir gülümseyemeye sahip olmayı kim istemezki. Dişlerine ve gülümsemesine güvenmeyenlerin, gülüş estetiği ile hayatında yeni bir sayfa açmaları mümkün.

 

Gülüş estetiğinde, en önemli kural kişiye özel yapılmasıdır. Kişinin yüz hatlarına, yaşa, cinsiyete ve dişetlerine göre bir uygulama yapılmalıdır. Aksi halde son derece yapay bir görüntü ortaya çıkabilmektedir. Gülüş estetiği uygulamasında ilk olarak, hastanın nasıl bir beklentisi olduğu, neden rahatsız olduğu bilgileri edinilir. Diş filmi çekilir ve çene yapısı incelenir. Hastanın yüz şeklide göz önüne alınarak, hastaya uygun gülüş tasarımı yapılır. Teknolojiden faydanılarak, hastanın yüzüne yeni tasarım uygulanarak, dijital ortamda hastanın estetik sonrası yeni görüntüsü gösterilir. Hastanında onayıyla, tedavi başlar. Hastanın diş yapısı veya diş görüntüsünde bir sorun varsa, ilk olarak bu sorunlara yönelik tedavi uygulanır. Bunların başlıcaları, diş eti operasyonları, kaplamalar, diş boyunun ayarlanması ve beyazlatmadır. Gülerken dişetinin fazla görünmesi, diş eti çekilmesi gibi durumlarda hastaya diş ameliyatı veya lazer tedavisi uygulanabilir. Çapraşık dişler için ortodonti veya lamina tedavisi uygulanır. Dişetlerindeki lekeler lazer peeling ile yok edilir. Dudak ve gülme çizgilerinin düzenlenmesinde ise genellikle botoks tercih edilir. Bazen sadece basit bir diş beyazlatma yöntemiyle, istediğiniz gülüşede sahip olmanız mümkündür. Çok kapsamlı sorunlar için diş hekimin yanısıra, ortodondist ve dermatologta tedaviye katılır.

 

 Tüm bu uygulamalar, kişinin yüzüne ve karakterine uyumlu olacak şekilde, bir gülüşe sahip olması içindir.  Ayrıca yıllar içerisinde, dişlerin yapısı ve dış etkenlerden dolayı mine tabakasının zarar görmesi nedeniyle, gülüşümüz hiçbir zaman eskisi gibi olmaz. Bundan dolayı gülüş estetiğine şimdi olmasa bile ilerleyen yaşlarda mutlaka ihtiyacınız olacaktır. Gülüş estetiği sayesinde, gülüşünüz, hem görüntünüze hemde psikolojinize olumlu şekilde katkı sağlayacak ve hayata daha pozitif bakabileceksiniz.