İmplant cerrahi işlemleri,50 yıllık bir dönemde çalışmaları yapılarak dünyada kullanımına başlanmış bir tedavi seçeneğidir. Özellikle Avrupa ülkelerinden İsviçre, Almanya, Fransa gibi ülkelerde araştırma ve geliştirme çalışmaları yapılmış ve insanlığın kullanımına sunulmuştur. Ayrıca İsrail bu alanda çok büyük çalışmalar ve yenilikler yapmış ve halen yapmaktadır.
İmplant, çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen yapay titanyum diş kökleridir. İmplantlar geleneksel kaplama ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken, yüzünüzde doğal bir görünümü de beraberinde getirir.
Hatalara yapılacak olan hareketli total veya parsiyel protezlere alternatif olarak implant uygulamaları yapılabilmektedir. İmplant, rahat ve güvenilir bir uygulamadır. Operasyon lokal anestezi ile hiçbir ağrı ve rahatsızlık duyulmadan yapılabilir. Gerekli durumlarda genel anestezi de uygulanabilir. Ancak şunu unutmamak gerekir, implant uygulanabilmesi için, sağlıklı dişetleri ve implantı destekleyecek yeterli kemik yapısının bulunması şarttır.
Günümüzde implant alanında ülkemizde ve dünyada yaklaşık 250 – 300 civarında ve her geçen gün sayısı artmakta olan implant firması bulunmaktadır. Dolayısıyla implantların kaliteleri üretildikleri ülkelere göre çok farklılık gösterilmektedir. Hastaların implant cerrahisi yaptırırken iyi araştırmaları neticesinde karar vermeleri gereklidir.
İmplant cerrahisi sırasında ağrı hissedilir mi?
İmplant cerrahisi hastaların günlük rutin olarak yaptırdıkları dolgu,kanal tedavisi,diş çekimi veya protez uygulamaları sırasında yapılan anestezi ile uygulanır.
İmplant operasyonu sırasında ağız içine yapılacak lokal anestezi sayesinde hasta ağrı ya da acı hissetmemektedir. Operasyon sonrasında hissedilebilecek ağrı ise, günlük hayatta kullanılan herhangi bir ağrı kesici ile geçebilmektedir.
İmplant operasyonundan sonra iyileşme ve bekleme süresinde dişsiz mi kalınıyor?
Hastalara yapmış olduğumuz implant cerrahisi işlemleri sonrasında hastalarımızın toplum içindeki konumları da göz önünde bulundurularak hareketli ve sabit geçici protezler yapılarak bu süreyi dişsiz geçirmeleri önlenmektedir. Hastalara uygulanan implant cerrahisi sonrasında hastaların ağız yapısına göre gerektiğinde sabit veya hareketli immediate (geçici) protezler yapılabilmektedir.
Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.