ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04 YOL TARİFİ AL

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99 YOL TARİFİ AL

Periodontoloji

ANA SAYFA > Periodontoloji

Periodontoloji, dişleri çevreleyen dokular (periodontal ligament, sement, alveol kemiği), bu dokularda meydana gelen iltihabi hastalıklar ve bunların tedavisi ile ilgilenen ana bilim dalıdır.

 

Toplumda yaygın olarak rastlanan periodontal hastalıkların ilk belirtisi diş etinde kanamadır. Periodontitis; diş ve dişi destekleyen dokuların yıkımıyla karakterize iltihabi bir hastalıktır. Diş eti iltihabı alveol kemiğine (çene kemiği) kadar ilerlemiştir. Periodontitisin temel nedeni bakteri plağıdır ve mekanik olarak tedavi edilebilir. Ancak genetik, çevresel ve sistematik faktörler de hastalığın oluşmasında etken olabilir. Sistemik faktörler içinde diabet, kalp damar hastalıkları, epilepsi, down sendromu, AIDS, kan hastalıkları sayılabilir. Diş eti kızarık, şiş ve parlak yüzeylidir. Çoğu zaman bu belirtilere, ağız kokusu, diş etinde kaşınma, kanama hissi, dişlerde hassasiyet de eşlik eder.

 

Periodontoloji anabilim dalında implant cerrahisi işlemleri sıklıkla uygulanabilmekte, kemik ve dişetinde oluşan madde kayıpları sonucu meydana gelen estetik kaygılar bu bölümde tedavi edilmektedir.

 

Dişetinde oluşan şekil bozuklukları plastik periodontal cerrahi tedaviyle düzeltilebilmektedir.

 

Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.